Itzuli 2018_05_21_ING_hernani_tecnun

hernaniarra Tecnun EBA Ligara igotzeko eskubidea irabazten du

6 denboralditan 5 igoera lortu dituzte, Gipuzkoako saskibaloian historia eginez

irudiaren deskribapena
Hernaniko Tecnun jokalariek garaipena ospatzen ARGAZKIA: Euskadiko Saskibaloi Federazioa

2012/2013 denboraldian Tecnun saskibaloi taldeak 3. probintziako mailan jokatu zuen, baina urte hartan 2. probintziala igotzea lortu zuen. Hurrengo denboraldian errepikatu zen kategoriako igoera, 1. probintzial mailara igotzea lortu zuenean. Horrekin konforme ez, datorren urtean, mutilak Tecnun Berriz igo ziren, kasu honetan 2. maila nazionalera. Kategoria horretan ezin hobeto moldatu ziren baina ez ziren konformatu, eta 2016/2017 denboraldian 1. maila nazionalerako igoera berria lortu zuten.

Bada, kategorian hasiberria izan arren, Hernani Tecnun asteburuan Getxon ospatutako Lauko Finala irabazteko aukerarekin jokatzen ari zen eta, irabaziz gero, hurrengo kurtsoan hasita EBA ligan jokatzeko aukera izateko. Zerbait, taldearen historia hurbila ezagututa, ez zen batere zentzugabea. Izan ere, lortu dute, eta hauxe da talde honen loria asteburu baten kronika. 6 denboralditan 5 igoera lortu dituen taldea, Gipuzkoako saskibaloian historia eginez.

Berdintasuna ziurtatuta zegoen asteburuan Getxon jokatutako Lauko Finalean eta espektatibak ez ziren hutsik egin. Getxo-SB Hernanik ireki zuen finalaurreko jardunaldia Tecnun , eta partida bizia izan zen.
Hernaniko mutilak Tecnun Partidaren erdialdean nagusitu ziren hirukoetan lortutako arrakastari eta errebotean nagusitasunari esker, getxoztarrak, berriz, hobeto hasi ziren eta, errekuperazioetan eta kontraerasoetan oinarrituta, beldurra sartu zuten Hernaniren gorputzean. Tecnun . Dena den, azken zozketan, garaipena gipuzkoarren esku geratu zen, eta final estu batekin irabazi zuen 61-64.

Finala

Partidako lehen albiste handia, batere atsegina ez dena, Borja Cembrero Atletico SSko jokalariaren lesioa izan zen, partida hasi eta minutu batera ezker belaunean min hartuta utzi behar izan zuen zelaia. Handik gutxira, markagailua irekiko zen, eta Pablo Arenazaren hiruko batekin egin zuen taldearentzat. Tecnun .

Hain zuzen ere, Hernaniko mutilak Tecnun Hasieran 2-3 zonakako defentsa proposatu zuten eta oso ondo atera zen. Atletico apur bat irregularra zen erasoan eta horrek ere salatu zituen defentsan. Hala ere, lehen laurdenaren amaieran, markagailuak berdintasun handia islatu zuen (14-13).

Atsedenaldia ondo egokitu zitzaion Hernani Tecnun , hiru minututan 10-0eko partziala osatu zuena. ren taldea Tecnun Zonaldian jarraitzen zuten eta horrek donostiarrak higatu zituen, defentsak txandakatuz jokoaren erritmoa aldatzen saiatzeko. Eta horrela aldeak areagotu egin ziren. Atsedenaldian argiak 39-21ekoa islatu zuen Tecnun .

Atletico San Sebastianek igoerarako aukera izan nahi balu, ezin izango luke atzeratu bere erreakzioa. Defentsa zelaiaren hiru laurdenetara altxatuz egin zuen, paseen bideak estutuz, pilotak ukituz, jokalariari pozik zirkulatzen ez utziz. Tecnun , jada bertikala ez zena. Apurka-apurka Hernani Tecnun itzaltzen ari zen. Ondoren, Atlético SS dena atera zen eta errebotea bereganatzea ere lortu zuen, 0-16ko partziala osatuz, markagailua 44-40koa utzi zuen azken 10 minutuak falta zirela.

Azken laurdena, espero bezala, bihotzekoak izan ziren. Hernani jarraitu zuen Tecnun Bere zonaldearen proposamenari leial, Atleticok defentsa intentsitateari eutsi zion eta arrakasta gutxitu egin zen. 5 minutu jokatu ondoren, Tecnun 52-46 aurreratu zen. Baina Atletikok ez zuen amore eman, eta 41 segundoren faltan ez zen ezer erabaki (58-53ren alde). Tecnun ). Hala ere, Hernanin Tecnun Jaurtiketa libreetan pultsuak ez zion dardar egin eta EBAra garaipena eta igoera eramanez amaitu zuen. Zorionak, txapeldunak!